Exam Fever, where's the fire?

4:57:00 AM

السلام عليكم


Heee.. pejam celik..pejam celik.. Final Exam pun menjelang. Fuhh, rasa macam baru sampai semalam je kat Egypt nii. Haha, taw taw dah final exam. Kawan-kawan satu batch pun tak berapa nak kenal sangat.. HAHA.. Sekarang Spring Break !! Huhu, banyak bunga cantik-cantik yang tak pernah jumpa pun kat Malaysia ada kat cni.. Haha.. Kalau kat Alex mesti lawa glerr....




2 minggu dah pun berlalu.. begitu juga dengan final exam practical. Alhamdulillah, practical exam dulu uhh aku berjaya lepas. Sekarang niii, ada lagi 5 hari utk first final written exam aku. Subject pertama? Jeng..jeng.. of coz laa anatomy. Then, ada oral exam juga lepas written exam nii. Ya Allah, risau gler. 


(zaman sekolah dulu-dulu kala..)



Tapi kan, sepanjang 2 minggu niii.. aku siap boleyy habiskan beberapa drama korea ( seriusssssly..tak tipu..).. haih, diri nii kata nak berubah..tapi, aku mmg addicted dengan movie or any drama yang menarik ( bagi aku menarik laaaa.. klu bg org lain tak menarik, ikut suka dia laa..hehe..no one perfect and no one born to like what others like..if that happened,it'll be rare..exclusion for twins..)




Rasa macam tak sabar nak balik Malaysia. Serius rindu gler kat Malaysia! Nak balik kg woii..! Boleyy laaa nanti dlm flight nyanyi ramai-ramai lagu Allahyarham Sudirman yang sentiasa berkumandang di radio setiap kali nak balik raya.. HAHA, first year kat negara org kan.. biasalah, lain drpd yg lain ckit perangai batak dlm diri nii.. nnt lama-lama sembuh laa uh..hahaha..



Oh, ya! Before I forget.. ktorng akan berpuasa seminggu di sini.. Arghhhhh... mcm tak leyy bayang jee puasa kat tempat org.. first time nii.. 

hey, niii bukan mcm puasa kat ngeri lain kat Malaysia uhh.. haihh, its totally different.. percayalahhhhh..sob..sob..

NO PASAR RAMADHAN (i guess..klu ada pun..mmg tak sama..)

tak dapat laaa nak minum air kelapa utk berbuka puasa nnt.. tak lengkap Ramadhan pertamaku..huhu..

Well, other thing is.. my mom ckp dia nak pindah ke Shah Alam..OMG, mcm mana nak shopping kat Time Square nanti.. no public transport!

Damn.. ( sigh..)

Err, maybe umi just kidding ( hope so..)
Belum balik lagi, she already said if we moving into Shah Alam, it'll be easier for me to walk to Plaza Massalam ( one of the branch of Kiya Collection) . Cisss, hoping to rest and eat all type of malaysian foods terkubur di situ. Well, its not like I can't eat those foods during work..ehem(clearing throat..).. it..would not be fun at all..



Kalau aku kene jaga branch kat Giant Seri Kembangan, its okayy because I can shopping juga kat situ. But Plaza Massalam.. is a place for those rich people. Hell, mana aku ada duit nak shopping! Well, maybe ada hikmah.. Just accept the fact being the oldest child in a family is not easy at all. Too many responsibilities -,-"



So.. here it is.. I'm gonna study well and hope will get a better and excellent grades ( aiming for Mumtaz, insya Allah).. so that my parents happy and I can apply JPA or MARA next year.. wish me luck, guys ! 


Dearly,
Y

You Might Also Like

0 comments



@2011-2017 NurulHidayu